Skredkurs viderekommende – Nivå 2

Skredkurs Nivå 2: Terrengvurdering, faretegn, kameratredning, stabilitetsvurdering og turplanlegging.

På vårt viderekommende kurs innenfor skred tar vi et steg opp fra nybegynnerkurset og ser litt nøyere på snøen. Skredvurdering er et komplekst tema og det kommer stadig ny kunnskap. Har du vært på et nybegynnerkurs eller har tilsvarende erfaring og ønsker å lære mer så er dette kurset perfekt for deg. Med deltagere med høyere kompetanse kan vi gå litt mer i dybden enn på et nybegynner kurs. Vi vil se nærmere på hvordan de forskjellige skredproblemene oppstår, hvorfor det skjer og hvilke konsekvenser det får for oss som skikjørere.

Temaer vi vil gå igjennom på kurset er:

• Turplanlegging etter vær, terreng, gruppe og skredvarsel
• Vurdering og veivalg i skredterreng
• Faretegn og identifisering av disse.
• Stabilitetsvurderinger og enkeltheng vurderinger
• Kameratredning
• Gruppeprosesser og håndtering av disse

Mer om våre skredkurs:

Hvordan velge riktig skredkurs?

Det er mange som leverer forskjellige skredkurs der ute. Vennligst les dette før du velger kurs:

• Når du skal velge det riktige skredkurset for deg gjelder det å gå seg selv etter i sømmene. Har jeg grunnleggende kunnskap om skredvurdering, eller har jeg alltid basert meg på kunnskap fra andre i gruppa? Går jeg alltid på det samme fjellet eller kan jeg gjøre de samme vurderingene i ukjent terreng? Selv om du kanskje har vært på topptur i flere år betyr det nødvendigvis ikke at du har den grunnleggende kunnskapen. Veg kurs etter din faktiske kunnskap og erfaring og ikke ut ifra erfaringen gruppen du står på ski med til vanlig har.

Skredkurs nivå 1_nybegynner kurs tar for seg basiskunnskapen du trenger for å kunne ferdes trygt i vinterfjellet. Har du ikke et slik kurs fra før av så bør du ta et fortest mulig. Det å kunne ta egne avgjørelser basert på kunnskap og observasjoner kan redde livet til deg og dine venner.

Skredkurs nivå 2_viderekommende kurs er for deg som har et nybegynner kurs fra før av eller tilsvarende erfaring. Med erfaring kommer også mer innsikt og flere spørsmål. På dette kurset går vi dypere ned i snøen, svarer på en del av spørsmålene du kanskje har stilt deg. Vi kommer til å jobbe mer med stabilitetstester, faretegn og enkeltheng vurderinger. Hvordan oppsto skredproblemet, hvorfor og hvilke konsekvenser får det på vår tur.

For at et skredkurs skal bli bra er det avhengig av to ting. At du er deltagende og at instruktøren(e) er flinke. Vi bruker kun IFMGA/Tindevegleder sertifiserte guider eller guider under utdanning til å bli sertifiserte på våre skredkurs. Dette er den høyeste utdanningen i verden innenfor ski og klatring. Tindevegleder er en utdanning som ikke bare tar for seg kunnskap og ferdigheter , men også evnen til å formidle det. Dette sammen med få deltagere pr instruktør gjør at du er sikret mest mulig ut av kurset ditt.

Northern Alpine Guides Skredkurs

Vi holder flere skredkurs i sesongen. Alle våre annonserte kurs holder vi i Lofoten der vi holder til. Hvis ingen av de annonserte kursene passer inn i din kalendere kan vi sette opp et eget kurs for deg og dine venner. Da kan vi skreddersy innholdet til deres erfaring og aktivitet. Skredkurs er et for eksempel et kjempebra HMS tiltak for din bedrift. Dine ansatte får bedre helse ved å bevege seg på ski, du får et tettere og bedre arbeidsmiljø ved å lære noe nytt sammen og til slutt vil alle være tryggere ute i vinterfjellet.
Ta kontakt på info@alpineguides.no for spørsmål

Praktisk informasjon:

Kursplan

Vi bruker første kvelden inne med teori og gjennomgang av utstyr. Resten av kurset foregår ute i fjellet.

Når

Dato: 5-7 og 12-14 Februar
Lengde 2,5 dag

Erfaring

Deltagerne må ha gjennomført nybegynner kurs eller ha tilsvarende erfaring. Dette betyr at du kjenner til de forskjellige skredtypene, kan bruke s/m ved søk etter en person, kan bruke forskjellige ferdselsteknikker og kan lese kart.

Anbefalt litteratur:
– snøskredskolen på varsom.no
– Skredfare. Markus Landrø

Utstyr

Alle deltagerne må ha:
– spade, søkestang og s/m (digital)
– Kart over området (Lofoten)
– Kompass (helst med klinometer)
– Skiutstyr
– Skrivesaker
– Klær til å være ute en hel dag (ta med noe ekstra varmt tøy)
– Mat og drikke

Pris

3000,- NOK pr pers

Minimum 4 deltagere max 12

Max 6 deltagere pr instruktør

Included

Inkludert i prisen:
– lokale til første kveld med teori
– alle utgifter til instruktør

Not Included in Price:
– Personlig utstyr
– Transport
– Overnatting
– Reiseforsikring

Related Projects