Denali Ski Ekspedisjon

Denali – Ski ekspedisjon.
OK, så du har kanskje vært noen turer i alpene og stått på ski rundt omkring i Norge og lurer på hva ditt neste mål skal være. Vi tilbyr et opplegg der vi bruker ski til å komme oss opp og ned på Denali i Alaska. Dette gjør oss i stand til å bevege oss lettere, ha mer moro når vi aklimatiserer og muligheter for en stilfull nedfart fra toppen av Denali.
Denali er Nord-Amerika sitt høyeste fjell. Med sine 6190 moh skuer den utover Alaska med sine mektige fjellkjeder og breer.

Store breer, stor høyde, ekstremt vær, bratte flanker og store sprekker gjør Denali til en svært krevende tur. Dette krever ekstremt dyktige guider, lang erfaring med høyde og riktig strategi for å komme på toppen. Å ikke ta unødvendig risiko, ta vare på våre gjester og legge en god plan sammen med våre gjester gjør dette til en svært lærerik opplevelse. God kommunikasjon fra vi planlegger, er på tur og til vi kommer hjem som er essensielt for å lykkes.
For å kunne gjennomføre dette må du være stødig på ski og ha en viss kjennskap til klatring på snø. Dette vil bety at vi må bruke litt tid på å finne ditt nivå på ski, slik at vi er sikre på at dette er noe du kan gjennomføre. Om nødvendig kan vi legge opp til et opptrenings program sammen med deg slik at du er best mulig forberedt. I tillegg forventer vi at du er motivert, følger vårt treningsprogram og ler av våre dårlige vitser når det stormer utenfor teltduken

Northern Alpine Guides samarbeider med Alaska Mountaineering School (AMS) for å få dette til. De er den beste samarbeidspartneren her oppe med lang erfaring i området. AMS er en godkjent bedrift i Denali nasjonalpark og hjelper oss med tillatelser og registrering.

Er dette noie for meg?

Dette er en tur som krever at du er i god form, stødig på ski under varierende forhold og har noe klatreerfaring. Du må også ha erfaring fra å bo ute i vinterfjellet. Ta kontakt for spørsmål

Itinerary

Vær og føreforhold vil være helt avgjørende for turplan og strategi. Et slikt fjell gir ingen garanti mtp forhold eller føre og vi reagere alle forskjellig i høyden. For å gi oss størst mulig sjanse for å nå toppen med best mulig margin legger vi opp til en del ekstra dager slik at vi ikke blir presset pga vær eller egen form. I dette miljøet gjelder det å være fleksibel, ydmyk og godt forberedt.

Dag 1-14 Forberedelser, aklimatisering og flytte camp oppover fjellet.
Dag 14-19 Toppstøt
Dag 19-21 Retur til base camp og fly ut til Talkeetna

Praktisk informasjon:

Når

Dato: Midten av Juni – Juli
Antall dager: 21 dager.

Erfaring

Stødig skikjører under varierende forhold med ryggsekk

Utstyr

Vi sender utstyrsliste ved bestilling av tur

Priser

Kontakt oss for pris.

Gjest:guide 3:1 eller 6:2

Inkludert

Inkludert i prisen:
Vi kan sette sammen en total pakke der vi inkluderer alt utenom personlig utstyr, reiseforsikring og alkohol

Ikke inkludert:
Personlig reiseforsikring, personlig utstyr og alkohol

Related Projects