ISKLATRING I NORGE

Norge er alle isklatrere sin våte drøm som har fryst til vakre islinjer i alle kroker av landet. Her finner du noen av verdens lengste ruter og vakre fossefall over alt. Med andre ord et mekka for alle som vil svinge isøksene sine. Våre guider elsker mulighetene isklatring gir med nye linjer fra uke til uke og med masse muligheter for nye linjer. Ønsker du å prøve isklatring eller har du holdt på litt og sitter på en drøm om å klatre en spesifikk linje eller klatre noe nytt så vil våre Tindevegledere/IFMGA guider hjelpe deg til å finne den rette plassen og ta deg med på en trygg måte.

HVOR

Alle våre klatreturer blir spesialtilpasset deg og dine venner og med en Tindevegleder/IFMGA som guide. Vi vil lage en turplan som passer deg og dine ønsker utifra ferdighet og erfaring. Våre favoritt områder er:

Rjukan – Telemark
Dette er den beste plassen i Norge for isklatring med stabile forhold og ruter på alle nivåer fra November-Mars.Bare 2,5t fra Oslo ligger Rjukan med over 150 etablerte ruter konsentrert til en dal. Med sine korte anmarsjer og spennende historie fra andre verdenskrig er dette sted man må se og oppleve. Klassiske ruter med forskjellige lengder fra WI3-WI6 gjør dette til det perfekte stedet og starte sin isklatre karriere. Våre guider vil hjelpe deg med å legge opp til en flott tur med riktig progresjon.

Hemsedal – Buskerud
Hvis du ønsker å kombinere klatring med skikjøring så er Hemsedal et godt valg. Hemsedal byr på en rekke chassis ruter av høy kvalitet samtidig som du har mulighet til å stå på ski i dalens flotte skianlegg eller stikke på en topptur i fjellene rundt.

Eidfjord – Hordaland
Eidfjord er stedet å dra til hvis du er ute etter lange linjer og potensielle førstebestigninger. Med Hardangerfjorden i umiddelbar nærhet er Eidsfjord en idyllisk liten plass som gir et flott utgangspunkt til lange dager på flotte islinjer. Dett er plassen du må dra til hvis du har begynt å få litt erfaring.

Nordnorge – Lofoten, Lyngen, eller Bodø
Nordnorge har en masse isklatring. Her finner du både etablerte linjer og nye linjer som venter på at noen vil klatre på dem. Starten på året nord for polarsirkelen kan være mørk og stormfull, men når februar kommer begynner det å bli lyst nok for isklatring. Her kan du oppleve fantastisk klatring over havet på dagen og studere nordlyset på kvelden. Med isøksa som klepp kan du kanskje få deg en skreimiddag i tillegg.

Skjulte perler
Hvis du er ute etter et virkelig eventyr med nye linjer og førstebestigninger er dette turen for deg. Norges enorme potensiale for isklatring gjør at det fortsatt finns flere områder hvor ingen har klatret ennå. Har du lyst til å bli den første? Hvis du har noe erfaring fra tidligere, klarer å følge på WI 4+ og er i normalt god form kan vi lage et opplegg spesialtilpasset deg. Dette krever noe planlegging fra vår side så ta kontakt med oss for mer informasjon.

HØYDEPUNKTER:

• Komfortabel overnatting – hytte eller hotel.
• Lett sekk.
• Dyktig guide (IFMGA) med få gjester pr guide.
• Spektakulære ruter i majestetiske omgivelser.
• God lokal mat og spennende lokalhistorie.

Isklatreturer må planlegges tidlig, ta kontakt nå for detaljer.

Er dette noe for meg?

Vi tilbyr føring for nybegynnere til erfarne klatrere. Vi tilpasser turene etter ditt nivå.

Praktisk informasjon:

Når

Datoer: Januar – Mars
Lengde på tur: 1 – 10 dager

Erfaring

Vi tilbyr føring på alle nivåer. Fra helt nybegynner til erfaren.

Utstyr

Vi sender over utstyrsliste når du har bestilt tur. Vi har utstyr til utleie om nødvendig.

Priser

Pris: Klatrer : Guide = NOK pr person pr dag.
1:1 = 5000 NOK
2:1 = 2500 NOK
3:1 = 2000 NOK

Inkludert

Inkluder i prisen:
– alt klatreutstyr utover personlig utstyr.

Ikke inkludert i prisen:
– personlig klatreutstyr og klær.
– transport.
– overnatting
– mat og drikke
– reiseforsikring

Related Projects