Ski & Seil på Svalbard

Skikjøring på Svalbard må være noe av det mest eksotiske man kan gjøre. Og med utgangspunkt i en vakker seilbåt med alle fasiliteter kan det nesten ikke bli bedre. Her er vi så langt nord at i teorien kan du deler av sesongen spenne på deg skiene og fortsette til nordpolen! Dette fantastiske landskapet har fasinert mang en eventyrer og ikke uten grunn. De typiske lagdelte fjellene som stikker opp av breene er et syn man sent glemmer. Disse øyene er også hjemmet til en rekke spennende dyr som isbjørn, hvalross, seler, blåhval, reinsdyr og en mengde fugler.
Å seile langs med kysten her er som å reise på oppdagelsesreise i natur, dyreliv og historie. Her er det en rekke historiske plasser med rester etter en tid da fangst og kull forekomstene ble oppdaget på 1900 tallet.
Hver dag vil vi reise til et nytt sted, noe som gjør at man får sett mye av kysten og kjørt ski mange forskjellige steder. Dette stiller store krav til våre guider som må kunne jobbe med begrenset kart og værinformasjon fra dag til dag. Vi bruker derfor kun IFMGA sertifiserte guider som har den høyeste utdanning på bratt friluftsliv i verden. Vi gjør ingen kompromisser når det gjelder sikkerhet og dette gjelder både på land og til vann. Kapteinen og crewet på båten har bodd mange år på Svalbard, seilt verden rundt mange ganger og kjenner farvannene rundt Svalbard som sin egen bukselomme. Vi har samarbeidet over flere år og vet hvordan vi skal sy sammen et perfekt opplegg hvor dette blir en fantastisk totalopplevelse. Vi tilpasser turene etter våre gjester og deres ønsker slik at alle får mest mulig ut av turene. Dette er en tur du vil huske resten av livet.

S/Y SKYDANCER – 73’ Polar Ekspedisjon Seilbåt

S/Y SkyDancer er en rank og flott tomastet seilbåt med stålskrog som tåler det meste. Hun tar opp til 8 gjester i flotte lugarer. Det er 3 lugarer med køyesenger og en lugar i baugen med plass til 4. Det er to toaletter og dusj. Med sine to flotte salonger har du god plass og kan sitte å nyte utsikten, prate om dagens tur eller lese en bok fra biblioteket ombord. Båten har et velfungerende varmeapparat som sørger at det er varmt og behagelig.
Dette er den samme båten vi bruker på turer rundt Svalbard og er satt opp med det beste utstyret du kan tenke deg. Crewet er vant med slike turer og vil sørge for at dette blir en opplevelse du vil huske.

Området vi ferdes i:

Svalbard er et av de nordligste landområdene i verden. Her er det enorme landområder som er helt urørt av menneske, rett og slett helt vill og fri natur. 60% er dekket av breer og kun noen få områder har noe vegetasjon. Dette er et ugjestmildt og røft område som må behandles med respekt og varsomhet. I dette miljøet bor og lever det et spennende dyreliv som vi garantert vil se. Her finner vi også isbjørn som kan utgjøre en trussel mot mennesker. Våre guider er derfor trent til å håndtere slike situasjoner på en trygg måte og vil derfor alltid bære skytevåpen.

Alle turene vil bli planlagt etter vær og snøforhold langs med vestkysten av Spitsbergen. Her vil den lange erfaringen til våre guider og kapteinen sørge for at vi finner den beste snøen på de vakreste plassene.
En vanlig turdag vil være på 6-8 timer. På denne tiden av året er det midnattssol så vi kan egentlig dra på ski når vi måtte ønske. Etter tur venter det vafler på båten, avslapping, en øl og planlegging av neste dag.

Er dette noe for meg?

Dette er en tur for ekte skientusiaster! Siden vi kommer til å stå på ski langt nord utenfor allfarvei er det en forutsetning at man har noe erfaring fra før. Vi vil bevege oss mye på bre og er helt avhengig av hverandre. Vi skreddersyr opplegg for mange forskjellige grupper. Dette er perfekt mulighet for en vennegjeng, et firma eller samarbeidspartnere til å knytte sterke bånd og få minner for livet.

Practical information:

Turplan

Program – 7 dager / 6 netter
Dag 0: Ankomst Longyearbyen. Transport til seilbåten. Forberedelser, handling i Longyearbyen, seile ut i Isfjorden og første middag på Skydancer.
Dag 1-6: 6 dager med skikjøring, seiling og moro
Dag 7: Ankomst Longyearbyen på ettermiddagen og avreise.

Når

Datoer: Mai 14-20, Mai 22-28, Mai 30-5 Juni.
Antall dager: 7 dager.

Erfaring

Vi kan skreddersy turer på de fleste nivåer. På denne turen er det en fordel med noe erfaring fra før av og at nivået i gruppa er ganske jevnt

Utstyr

Alle må medbringe eget utstyr, dette innebærer ski/skredutstyr og klær samt utstyr til bre. Komplett utstyrsliste blir sent ut ved bestilling. Vi har en del utstyr til utleie dersom det er ønskelig.

Priser

Kontakt oss for 2018 priser.
Gjest:guide = 8 gjester:2 guider.

Inkludert

Inkludert i prisen:
– UIAGM/IVBV sertifiserte guider, Skipper, Chef/Deckhand, 73 ft. high-end luksus seilbåt, havneavgifter, mat, håndklær, sengetøy, transport til/fra Longyearbyen flyplass og Skydancer.

Ikke inkludert i prisen:
– Alkohol, aktiviteter utenom programmet, reiseforsikring, reise til/fra Longyearbyen.

Related Projects