Stetind – Sydpilaren

Stetind! Norges nasjonal fjell med sine 1391 meter ruvende over fjorden en majestet i nasjonal sammenheng. Her er det ingen enkle veier opp.
Kanskje Arne Næss sa det best: “Stetind er en fabelaktig reisning. Fjellet kommer rett opp av sjøen, blir brattere og brattere på en helt nydelig måte. Stetind er deilig granitt, hard, god stein å holde i. Det er som om fjellet er på din side”

Her er det flere lange og krevende klatreturer på mange taulengder og førstebestigerenes valg fra 1910 som tar deg fra Halls fortopp og langs den luftige ryggen mot de forbitrede fingertak under Mysosten. Har du mindre erfaring med klatring anbefaler vi førstebestigernes valg opp normalruta. Hvis du har klatret litt fra før anbefaler vi den klassiske sydpilaren som som Arne Næss førstebesteg i 1936.

Stetind – Sydpilaren

Har du klatret litt fra før og er ute etter en lang og flott rute på nydelig stein er dette ruta for deg. Sydpilaren byr på masse morsom moderat klatring på femmer tallet og en siste talented som vipper såvidt opp på seksertallet (6-). Dette er noe av det flotteste Norge har å by på av klatreruter på dette nivået og bør stå på alle klatrere sin liste. Ruta topper ut på den store flate toppen av Stetind og returen følger førstebestigernes rute fra 1910 tilbake til Halls fortopp.

Er dette noe for meg?

Sydpilaren er en lang og krevende klatrerute som krever at du har noe erfaring fra før av. Du må kunne ta ut sikringer og følge på 5-6 nivå. Om nødvendig kan vi ta en treningstur for å lære og forberede oss best mulig. Ta kontakt for spørsmål vedr erfaring

Praktisk informasjon:

Turplan

Vi starter tidlig på morgenen fra parkeringsplassen under Stetind i Tysfjord. Tid og oppmøte vil variere etter årstid, vær og gruppestørrelse. Normalt tar turen 10-14 timer.

Når

Dato: Juni – September.
Lengde: En lang dag. Vi anbefaler en dag ekstra med guide til å forberede deg.

Erfaring

Må ha klatret litt fra før. Kunne ta ut sikringer og følge på 5-6 nivå.

Utstyr

Vi stiller med alt klatreutstyr både til oss og deg.

Priser

Pris: Klatrer : Guide = Pris per dag.

1:1 = 7000 NOK

2:1 = 9400 NOK

Max 2 gjester pr guide

Ta kontakt for en totalpakke med treningsdag og sydpilaren.

Inkludert

Inkludert i prisen:
– alt klatreutstyr og guide utgifter

Ikke inkludert i prisen:
– mat og drikke
– klær
– transport
– personlig reiseforsikring

Related Projects