Vågakallen – Norryggen

Vågakallen er en majestet i Lofoten. Til dette fjellet måtte skårungene under lofotfiske ta av seg lua og hilse for å vise respekt for gamlegubben. Nordryggen er en fantastisk alpin ryggtravers som krever ydmykhet og utholdenhet. Klatringen på ryggen er aldri spesielt vanskelig, men turen er lang og man må beregne god tid.
Det unike med å gå på en rygg er utsikten. Du beveger deg på det høyeste punktet hele tiden og vil derfor kunne se ut over storhavet, øyene i Lofoten og over til Bodø. Dette er turen for deg som er i god form og ønsker en tur helt utenom det vanlige.
Våre guider er alle IFMGA/Tindevegleder sertifisert eller under utdanning til å bli sertifisert. Dette er den høyeste utdanningen i verden innenfor klatring og vil sikre deg og dine venner en fantastisk dag i fjellet i trygge rammer.

Er dette noe for meg?

Nordryggen på Vågakallen er en lang tur med mye klyving og partier med klatring. Du må være i god form og vant til å gå i ulendt fjellterreng. Ta kontakt for spørsmål rundt erfaring og ferdighetsnivå.

Praktisk informasjon:

Turplan

Normalt starter vi tidlig om morgenen slik at vi har hele dagen foran oss. Om sommeren er det midnattsol og lyset er egentlig ikke noe problem. Vi kan derfor tilpasse starttidspunkt etter vær, føre og gruppe.

Når

Dato: Juni – September.
Lengde: 1 lang dag

Erfaring

Du må kunne fote deg godt i ulendt terreng og klatre enkle parter på opp til grad 4+ på topptau

Utstyr

Vi sørger for alt av klatreutstyr og låner ut hjelm, sele og klatresko ved behov.
Du må selv ta med klær for høyfjellet, mat, drikke og sekk som har plass til et tau samt solide fjellstøvler.

Priser

Pris gjest:guide=pris

1:1 = 5500 NOK

2:1 = 3250 NOK

Max 2 gjester pr guide

Included

Inkludert i prisen:
– Profesjonell guide
– alt klatreutstyr

Ikke inkludert i prisen:
– Klær, mat, drikke, sekk og fjellsko
– Transport
– Reiseforsikring

Related Projects