Svolværgeita

Den mest berømte geita i Norge står og skuer ut over Svolvær havn og Vestfjorden!

Her må du klatre for å komme til toppen av hornene. 3 modige menn klatret første gang opp her i 1910 etter å ha førstebesteget Stetind. Svolværgeita står der fortsatt like høy, like bratt og like utfordrende. Nå har du muligheten til å få den samme utsikten som i 1910, kjenne suget i magen når du kommer opp på hornene og ser ned på Svolvær.

Klatringen på Svolværgeita er relativt lett og krever ingen klatreerfaring fra før, men du må være forberedt på at det er relativt bratt og luftig.

Vi bruker guider med utdanning fra IFMGA (Tindevegleder/Nortind i Norge) eller aspiranter som er på vei til å bli sertifisert. Dette er den høyeste utdanningen i verden innenfor klatring og de vil se til at du får en trygg, flott og opplevelsesrik tur.

Bli med oss på Svolværgeita, dette blir garantert feriens høydepunkt!

Turen kan deles opp i tre etapper:

Anmarsj. Vi bruker ca 45min fra parkeringen til der klatringen starter. Første del er en Sherpatrapp før vi går på sti siste stykke. Stien kan være noe utfordrende siste del så vi anbefaler skikkelig skotøy (kraftig joggesko eller fjellstøvler).

Klatring. På denne delen av turen er dere bundet inn i tau og sikret ovenfra. Klatreruta er delt i 2 taulengder før man kommer opp på toppen (maks 2 stk samtidig på toppen). Etter å ha foreviget øyeblikket, sett utover Svolvær og Vestfjorden er det klart for retur. Guiden vil fire dere ned til bakken, der heder og ære venter.

Retur. Vi går samme vei tilbake til parkeringen. Dersom dere ønsker å fortsette turen på egenhånd til Fløya/Djevelporten gi oss beskjed så finner vi en løsning for å frakte utstyret ned.

Spørsmål og svar:

Hvor lang tid tar det?

Normalt bruker vi 4-5 timer fra parkering til parkering.

Må jeg ha klatret før?

Nei, vi har lang erfaring med føring på Svolværgeita og har med nybegynnere regelmessig

Hva slags utstyr må jeg ha med?

Ta med klær som er egnet for fjellet, en liten sekk (ca 30L), gode sko, mat og drikke. Vi stiller med alt av klatreutstyr.

Hvor mange kan det være i en gruppe?

Vi kan ta med maks 4 gjester pr guide, men har flere guider tilgjengelig, så ta kontakt dersom dere er flere.

Hvor og når møter jeg?

Oppmøte er på vårt kontor i Tore Hjorts gate 17 kl 0800 eller kl 1400. Ta kontakt dersom dere ønsker å møte direkte på parkeringen.

Hva gjør vi hvis det er dårlig vær?

Vi kan klatre på Svolværgeita selv om det er litt regn. Ofte så holder det å justere starttidspunktet noe. Vi kan dessverre ikke styre været og kansellerer kun turer der vi ikke kan gjennomføre på en sikker måte og vi har ikke et alternativ å tilby.

Lofoten har mange flotte klatreturer og ryggtraverser i tillegg til Svolværgeita. Vi tilbyr klatreføring for alle nivåer. Hva med en full dag med klatring med utsikt utover havet eller en fantastisk tur opp Nordryggen på Vågakallen. Ta kontakt så finner vi en tur som passer dere!

Er dette noe for meg?

Vi har årelang erfaring med turer på Svolværgeita. Du trenger ikke å ha noe klatreerfaring fra før av. Klatringen er eksponert og relativt lett så det er en klar fordel om du har gått i fjellet før. Ta kontakt dersom du har spørsmål om ferdigheter.

Praktisk informasjon:

Turplan

Vi kan starte enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Fra bilen og opp til innsteget er det ca 45-60min med gåing. Klatringen tar 1-2 timer. Dette gjør det til en 4 timers rundtur ved normale forhold. En perfekt start eller avslutning på dagen.

Når

Dates: Mai – Oktober.

Tid: ca 4 timer avhengig av forhold og gruppestørelse

Erfaring

Normal form og vilje til å ta i litt.

Utstyr

Vi stiller med alt av klatreutstyr. Du kan låne alt klatreutstyr du trenger hos oss.

Du må ta med klær som passer til værmelding og sesong, sekk med plass til et tau, mat og drikke.

Pris

gjest:guide = totalpris

1:1 = 4000 NOK

2:1 = 5000 NOK

3:1 = 7000 NOK

4:1 = 9000 NOK

5-12 = Ta kontakt for pris

Max 4 gjester pr guide

Inkludert

Inkludert i prisen:

– Alt av klatreutstyr

– Klatreutstyr til gjester

– Profesjonell guide

Ikke inkludert i prisen:

– Klær, mat, drikke og sekk

– Transport

– Reiseforsikring

Related Projects