Skredkurs nivå 1 – Nybegynnerkurs

Skredkurs Nivå 1: Terrengvurdering, turplanlegging, faretegn og kameratredning .

Skredkurs nivå 1 skal sette deltagerne i stand til ta egne avgjørelser basert på skredvarsel, værmelding og observasjoner. På dette kurset går vi igjennom de vanligste skredproblemene og hvordan vi må forholde oss til de som skikjørere. Vi ser på terrenget og jobber med forskjellige ferdselsteknikker under varierende forhold.

Temaer vi vil gjennomgå på kurset er:

– Terrengvurdering og veivalg – Skredvarsel
– Turplanlegging
– Faretegn
– Kameratredning
– Beslutningsprosesser

Mer informasjon om våre skredkurs:

Hvordan velge riktig skredkurs?

Det er mange som leverer forskjellige skredkurs der ute. Vennligst les dette før du velger kurs:

• Når du skal velge det riktige skredkurset for deg gjelder det å gå seg selv etter i sømmene. Har jeg grunnleggende kunnskap om skredvurdering, eller har jeg alltid basert meg på kunnskap fra andre i gruppa? Går jeg alltid på det samme fjellet eller kan jeg gjøre de samme vurderingene i ukjent terreng? Selv om du kanskje har vært på topptur i flere år betyr det nødvendigvis ikke at du har den grunnleggende kunnskapen. Veg kurs etter din faktiske kunnskap og erfaring og ikke ut ifra erfaringen gruppen du står på ski med til vanlig har.

Skredkurs nivå 1_nybegynner kurs tar for seg basiskunnskapen du trenger for å kunne ferdes trygt i vinterfjellet. Har du ikke et slik kurs fra før av så bør du ta et fortest mulig. Det å kunne ta egne avgjørelser basert på kunnskap og observasjoner kan redde livet til deg og dine venner.

Skredkurs nivå 2_viderekommende kurs er for deg som har et nybegynner kurs fra før av eller tilsvarende erfaring. Med erfaring kommer også mer innsikt og flere spørsmål. På dette kurset går vi dypere ned i snøen, svarer på en del av spørsmålene du kanskje har stilt deg. Vi kommer til å jobbe mer med stabilitetstester, faretegn og enkeltheng vurderinger. Hvordan oppsto skredproblemet, hvorfor og hvilke konsekvenser får det på vår tur.

For at et skredkurs skal bli bra er det avhengig av to ting. At du er deltagende og at instruktøren(e) er flinke. Vi bruker kun IFMGA/Tindevegleder sertifiserte guider eller guider under utdanning til å bli sertifiserte på våre skredkurs. Dette er den høyeste utdanningen i verden innenfor ski og klatring. Tindevegleder er en utdanning som ikke bare tar for seg kunnskap og ferdigheter , men også evnen til å formidle det. Dette sammen med få deltagere pr instruktør gjør at du er sikret mest mulig ut av kurset ditt.

Northern Alpine Guides Skredkurs

Vi holder flere skredkurs i sesongen. Alle våre annonserte kurs holder vi i Lofoten der vi holder til. Hvis ingen av de annonserte kursene passer inn i din kalendere kan vi sette opp et eget kurs for deg og dine venner. Da kan vi skreddersy innholdet til deres erfaring og aktivitet. Skredkurs er et for eksempel et kjempebra HMS tiltak for din bedrift. Dine ansatte får bedre helse ved å bevege seg på ski, du får et tettere og bedre arbeidsmiljø ved å lære noe nytt sammen og til slutt vil alle være tryggere ute i vinterfjellet.
Ta kontakt på info@alpineguides.no for spørsmål

Praktisk informasjon:

Kursplan

Vi bruker første kvelden inne med gjennomgang av teori og utstyr. De to resterende dagene er vi ute på ski i naturen eget klasserom

Når

Dato: 5-7 og 12-14 Februar
Lengde 2,5 dag

Erfaring

Ingen erfaring med skredvurderiung er nødvendig. Du må kunne gå og stå på ski da kurset holdes i fjellet og vi kommer til å bruke ski som fremkomsmiddel.

Utstyr

Alle deltagerne må ha:
– spade, søkestang og s/m (digital)
– Kart over området (Lofoten)
– Kompass (helst med klinometer)
– Skiutstyr
– Skrivesaker
– Klær til å være ute en hel dag (ta med noe ekstra varmt tøy)
– Mat og drikke

Vi leier ut ski- og skredutstyr ved behov.

Pris

3000,- pr person

Minimum 4 og max 12 deltagere.

Max 6 deltagere pr instruktør

Inkludert

Inkludert i prisen:
– alle utgifter til instruktører
– lokale til første teorikveld

Ikke inkludert:
– personlig skiutstyr og klær
– transport
– overnatting
– reiseforsikring

Related Projects